Vragen?

Als u vragen heeft kunt u contact met ons opnemen of zoeken in de veel gestelde vragen voor het antwoord wat bij uw vraag past.

Vragen?

Voor het gemak

Veel Gestelde Vragen

Een wettelijke eigen bijdrage is een gedeelte van de kosten die u zelf bij aflevering dient te betalen. De hoogte van de eigen bijdrage is voor iedereen gelijk en wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld. Dit bedrag kunt u eigenlijk zien als een bedrag dat iedereen moet betalen voor schoenen; sommige mensen betalen dit bedrag dan in een reguliere schoenenwinkel en u bent bij Snaphaan Schoenen in Waalwijk. Voor de meest actuele bedragen kunt u op vergoedingen klikken.

Orthopedische schoenen vragen hetzelfde onderhoud als confectieschoenen. Dat wil zeggen: op tijd schoonmaken, poetsen en ze tijdig vakkundig laten repareren. We hebben eventueel ook een handige folder voor u met wat tips en tricks.

U komt in aanmerking voor orthopedische voorzieningen als u van de specialist in het ziekenhuis een verwijsbrief krijgt. Hierin staat uw zorgvraag duidelijk geformuleerd. Uw specialist vindt dat een orthopedische schoenvoorziening in uw geval voor een verbetering zou kunnen zorgen. Met deze verwijzing maakt u een afspraak bij Snaphaan Schoenen. Wij zullen bekijken wat voor u de beste oplossing is. Dit kunnen orthopedische schoenen zijn, of een aanpassing aan uw eigen schoenen.

Een wisselpaar is een reservepaar. Zo kunt u regelmatig van schoenen wisselen. In de meeste situaties wordt na het eerste paar schoenen een wisselpaar aangevraagd. Veelal mag dit wisselpaar om de drie jaar vervangen worden.

U kunt bij de meeste verzekeraars elke 15/18 maanden een nieuw paar aanvragen. Deze regeling wijkt echter af bij sommige verzekeraars. Het is dus belangrijk om dit even goed uit te vragen bij uw verzekeraar of bij ons.

Bij een eerste levering wordt door de meeste verzekeraars geen verwijzing gevraagd. Kijk in uw polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering wat de regels van uw zorgverzekeraar zijn.

Dat is in veel gevallen heel goed mogelijk. Niet iedere schoen is hier echter voor geschikt. De orthopedisch schoentechnicus zal altijd kijken naar de meest eenvoudig werkzame oplossing. We proberen eerst of we uw eigen schoenen aan kunnen passen in plaats van de aanschaf van duurdere orthopedische schoenen. Indien deze optie niet mogelijk is, heeft u een ruime keuze uit semi-orthopedische schoenen. Dit zijn speciaal vervaardigde confectieschoenen met extra ruimte. Prima geschikt voor aanpassingen. Is ook dit niet de juiste oplossing? Dan maken we orthopedische schoenen voor u. We zoeken naar de beste oplossing voor u en uw voeten.

Zorgverzekeraars vergoeden de aanschaf van (semi)-orthopedische schoenen. Er moet wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Zo moet u op basis van een medische indicatie in aanmerking komen voor deze schoenen. Bovendien mag u niet binnen de gestelde gebruikstermijn nieuwe aanschaffen. Echter betaalt u altijd een wettelijke eigen bijdrage bij het afleveren van de schoenen.

Steunzolen worden meestal (gedeeltelijk) vergoed uit uw aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat u gekozen hebt. Ook kan dit per zorgverzekeraar sterk verschillen. Omdat steunzolen niet onder de basisverzekering vallen, kunnen wij niet rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. U dient de steunzolen bij levering te betalen. U krijgt van ons de originele factuur die u stuurt naar uw verzekeraar. De verzekeraar vergoedt tenslotte het bedrag waar u recht op hebt.

Bij Snaphaan Schoenen kunt u altijd gratis terecht voor een intake. Wij zullen samen tot de beste oplossing komen van uw klacht/ probleem.

Wij staan voor u klaar

Kom één keer bij ons langs, dan loopt u met ons weg

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws