Orthopedische schoenen

Welkom! Snaphaan Schoenen is gespecialiseerd in orthopedische schoenen. Dit is ons vak. Wij vinden het belangrijk dat iedereen met comfortabele en mooie schoenen door het leven kan gaan. Er is een wereld vol mogelijkheden als het gaat om orthopedische schoenen. Bij ons kunt u zelf het model, de kleur en het materiaal van uw ideale schoen uitkiezen.

Orthopedische schoenen

Om het makkelijk te maken

Het Stappenplan

Stap 1: U heeft klachten

Stap 1: U heeft klachten

U heeft dus last van uw voeten of problemen met lopen. U gaat naar de arts of specialist en krijgt een verwijzing voor orthopedische schoenen. Met de verwijzing komt u naar ons toe, dan gaan wij samen de klachten verhelpen.
Plan uw afspraak

Stap 2: We doen een intake

Stap 2: We doen een intake

Tijdens onze eerste afspraak maken we kennis. U leert ons kennen en wij leren u en uw voeten kennen. Wat zijn de precieze klachten en wat wilt u graag? We nemen de maat van uw voet, maken voetafdrukken, analyseren en maken eventueel een loopfilmpje. Kortom, we doen alles wat er nodig is om er achter te komen wat uw voeten nodig hebben.

Stap 3: U gaat passen

Stap 3: U gaat passen

Twee weken later zien we u graag terug nadat de maatnemer de leest heeft geperfectioneerd. We gaan nu controleren of de leesten die we voor uw voet gemaakt hebben goed zijn. Dit doen we door middel van een plastic passchoen, waardoor we precies kunnen zien waar de drukplekken zijn en of er nog aanpassingen nodig zijn.

Stap 4: Wij gaan aan de slag

Stap 4: Wij gaan aan de slag

Als de pasfase goed is, dan gaan wij de schoenen maken. U kunt zelf het model, de kleur en het materiaal kiezen. U kunt hier meer informatie over vinden in het modellenboek. We zullen samen zoeken wat het beste bij u past en wat u het allermooist vindt. De productie van onze schoenen is volledig in eigen beheer, wat betekent dat wij een snelle levertijd kunnen garanderen (4-6 weken).

Stap 5: U krijgt uw schoenen

Stap 5: U krijgt uw schoenen

Uw schoenen zijn klaar om te dragen, maar onze zorg stopt hier nog niet. Wij geven u een handig inloopschema waarop u kan zien hoe u het beste uw schoenen kan inlopen (rustig opbouwen is belangrijk). Daarnaast maken wij een controleafspraak, waarin we kijken of de schoenen goed bevallen. We kijken naar de slijtage van de schoen, hoe uw looppatroon nu is en natuurlijk of u tevreden bent.

ALLES WAT U MOET WETEN

Verzekering & Garantie

Over de kosten kunnen wij veel positieve informatie geven. Het grootste deel van uw schoenen wordt namelijk vergoed door zorgverzekeraars.

VERZEKERING & GARANTIE

Volwassenen
130,- per paar Verplichte eigen bijdrage. Buiten eigenrisico.
 • Professionele hulp
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Nieuw paar schoenen na 15 tot 18 maanden*
 • 3 maanden garantie op de pasvorm
 • 6 maanden garantie op het materiaal
 • Tevredenheidsgarantie

VERZEKERING & GARANTIE

Kinderen
65,- per paar Verplichte eigen bijdrage. Buiten eigenrisico.
 • Professionele hulp
 • Aangesloten bij alle zorgverzekeraars
 • Nieuw paar schoenen na 6 tot 9 maanden*
 • 3 maanden garantie op de pasvorm
 • 6 maanden garantie op het materiaal
 • Tevredenheidsgarantie

Voor reparaties bent u natuurlijk altijd welkom bij ons, want ook na de garantietermijn willen wij dat u tevreden bent.

* Afhankelijk van de verzekering

ALLES WAT U MOET WETEN

Algemene Informatie

Bij Snaphaan Schoenen begrijpen we dat iedereen uniek is en dat voetproblemen een grote impact kunnen hebben op het dagelijks leven. Daarom bieden wij een uitgebreid assortiment van orthopedische schoenen, aangepast aan uw specifieke behoeften en wensen. Ons team van ervaren orthopedisch medewerkers en podotherapeuten werken nauw samen om ervoor te zorgen dat uw orthopedische schoenen perfect passen en voldoen aan de hoogste normen van comfort, ondersteuning en kwaliteit. Bij Snaphaan Schoenen is elke klant belangrijk en wij begrijpen dat uw voetproblemen uniek zijn. Ons uitgebreide assortiment van orthopedische schoenen omvat diverse modellen, kleuren en maten zodat er altijd een schoen is die bij uw persoonlijke stijl past. Of u nu op zoek bent naar semi-orthopedische schoenen, maatschoenen of confectieschoenen, wij hebben voor elk wat wils. Bij ons staat service hoog in het vaandel en wij zullen altijd met aandacht luisteren naar uw problemen. Als het nodig is komen we zelfs bij u thuis om uw voeten op te meten en u te voorzien van passend advies. Bovendien werken wij met de nieuwste technieken en zijn wij op de hoogte van de vergoedingsmogelijkheden door uw zorgverzekeraar. Bij Snaphaan Schoenen bent u dus verzekerd van de beste zorg voor uw voeten.

Het aanmeten van orthopedische schoenen is van groot belang voor mensen met voet- en loopproblemen. Deze schoenen worden namelijk speciaal ontworpen en gemaakt om de voeten te ondersteunen en eventuele pijnklachten te verminderen. Het aanmeten van orthopedische schoenen begint met een uitgebreid onderzoek van de voeten en het looppatroon. Hierbij wordt gekeken naar de stand van de voeten, de mate van beweeglijkheid en eventuele afwijkingen of blessures. Vervolgens worden er afdrukken gemaakt van de voeten, waarna de orthopedische schoenen op maat worden gemaakt. Het belang van het aanmeten van orthopedische schoenen ligt in het voorkomen of verminderen van voetklachten en andere lichamelijke problemen. Een goed passende orthopedische schoen kan namelijk de druk op de voeten en gewrichten verminderen, wat kan leiden tot minder pijn en meer comfort tijdens het lopen. Bovendien kan het dragen van orthopedische schoenen het ontstaan van nieuwe voetklachten voorkomen. Het aanmeten van orthopedische schoenen is daarom een specialistische aangelegenheid en dient te worden uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde schoentechnicus. Bij Snaphaan Schoenen hebben wij jarenlange ervaring met het aanmeten van orthopedische schoenen en wij werken met de nieuwste technieken en materialen. Wij begrijpen dat elke voet uniek is en daarom krijgt u bij ons altijd een persoonlijk advies en worden de schoenen volledig afgestemd op uw voeten en eventuele voetklachten.

Snaphaan Schoenen biedt een ruim aanbod aan van orthopedische schoenen die niet alleen functioneel zijn, maar er ook stijlvol uitzien. Onze orthopedische schoenen zijn ontworpen om de voet de juiste ondersteuning te bieden en ze zijn speciaal gemaakt voor mensen met voetproblemen zoals platvoeten, hielspoor en diabetes. Wij begrijpen dat het vinden van de juiste schoen een uitdaging kan zijn voor mensen die last hebben van voetproblemen. Daarom hebben wij een team van ervaren en gekwalificeerde schoentechnici die u kunnen helpen bij het vinden van de juiste schoen voor uw voettype en -probleem. Onze orthopedische schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, breedtes en stijlen, waardoor u een ruime keuze heeft. Van elegante pumps tot casual sneakers en van klassieke instappers tot stoere boots, wij hebben voor elke gelegenheid en voor elke smaak een passende schoen. Onze schoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een uitneembaar voetbed zodat ze ook geschikt zijn om steunzolen in te gebruiken. Wanneer u bij ons langskomt voor het aanmeten van orthopedische schoenen zullen wij uw voeten zorgvuldig opmeten en uw looppatroon analyseren. Aan de hand van deze gegevens adviseren wij u over de juiste schoen en geven wij u tips over hoe u uw voeten het beste kunt verzorgen en gezond kunt houden. Wij zorgen ervoor dat uw schoenen perfect passen en comfortabel aanvoelen zodat u zonder pijn kunt lopen en staan. Bij Snaphaan Schoenen bent u verzekerd van een ruim aanbod aan orthopedische schoenen van hoge kwaliteit en met een uitstekende pasvorm.

Het aanmeten van orthopedische schoenen kan een kostbare aangelegenheid zijn. Gelukkig bieden de meeste zorgverzekeringen vergoeding voor orthopedische schoenen. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en per type verzekering. Het is dan ook verstandig om vooraf goed te informeren bij uw zorgverzekeraar wat de vergoedingsmogelijkheden zijn en onder welke voorwaarden. Bij Snaphaan Schoentechniek zijn wij op de hoogte van de vergoedingsmogelijkheden en kunnen wij u hierin adviseren. Wij werken samen met alle zorgverzekeraars en kunnen u dus altijd voorzien van het juiste advies. Wij zorgen er ook voor dat de vergoeding voor uw orthopedische schoenen direct wordt geregeld met uw zorgverzekeraar zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Zo kunt u zich volledig concentreren op het vinden van de juiste orthopedische schoenen die het beste bij uw voetproblemen en wensen passen. Laat ons u helpen om uw voeten de ondersteuning te geven die ze verdienen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten.

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Wij staan voor u klaar

Kom één keer bij ons langs, dan loopt u met ons weg

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws