Informatie

Hier vindt u alle informatie over vergoedingen, garantie en eventuele klachten. Wij proberen u op alle fronten goed voor te lichten over de verschillende mogelijkheden.

Informatie

Vergoeding

Verwijzing

Wij kunnen de kosten van de schoenen indienen bij uw zorgverzekeraar, zodat u zich daar geen zorgen om hoeft te maken. Het enige wat wij over het algemeen nodig hebben is een verwijzing. Bij sommige verzekeringsmaatschappij volstaat een verwijzing van uw huisarts of podotherapeut, maar soms is een ander soort verwijzing nodig (reumatoloog, revalidatiearts, AVG arts, vaatchirurg of orthopedisch chirurg). 

Eigen bijdrage

De meest verwarrende termen zijn eigen risico en eigen bijdrage. Het werkt in principe zo dat u op een paar orthopedische schoenen een eigen bijdrage betaalt. Deze bijdrage wordt wettelijk vastgesteld en is op dit moment €130,-. Daarnaast heeft u natuurlijk ook eigen risico, maar kunnen wij niet weten hoe veel u nog over heeft van uw eigen risico. Daarom is het lastig de precieze prijs te noemen van een orthopedisch product.  verwijzing nodig (reumatoloog, revalidatiearts, AVG arts, vaatchirurg of orthopedisch chirurg).

Voorbeeld berekening

€130,- eigen bijdrage +€385,- eigen risico, afhankelijk van uw eigen risico kan de prijs dus nog schuiven.

Wij staan voor u klaar

Inloop Spreekuur

Als u vragen heeft, bent u bij ons altijd van harte welkom. We hebben een inloopspreekuur op maandagmiddag tussen 15:00 en 17:00, maar u kunt ook altijd een vrijblijvende afspraak maken op een ander moment.

U kunt ons ook altijd bellen of mailen.

Garantie

Onderhoud

Met onderhoud doelen we op ‘normale slijtage’, zoals dat bij confectieschoenen ook zou zijn. Als we daar iets aan repareren, valt dat onder uw eigen kosten.

Wie betaalt wat?

Reparatie

Met reparatie bedoelen we problemen buiten ‘normale slijtage’, zoals een rits die kapot gaat, slijtage aan de schacht, of voering die loslaat.

Wie betaalt wat?

Correctie

Met correctie gaat het er om dat we het resultaat willen optimaliseren en daarvoor nog enkele verbeteringen willen maken.  

Wie betaalt wat?

Aanpassingen

Met aanpassingen: daarmee bedoelen we dat er een andere medische situatie is ontstaan waar grote aanpassingen voor nodig zijn of zelfs een andere schoen.

Wie betaalt wat?

Klachten

NVOS

In het geval dat u klachten heeft en wij samen niet tot een oplossing kunnen komen, kunt u met uw klacht terecht bij de klachtencommissie van onze branchevereniging: De Nederlandse Vereniging van Orthopedische Schoentechnici (NVOS). U kunt hier een officiële klacht indienen.

Wij staan voor u klaar

Kom één keer bij ons langs, dan loopt u met ons weg

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws