Zenuwbeknelling in de achtervoet joggersvoet

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem

Zenuwbeknelling in de achtervoet joggersvoet

tarsaal tunnel syndroom

In de achtervoet een zenuw bekneld.

Het Tarsaal Tunnel Syndroom ontstaat wanneer een zenuw in de achtervoet bekneld raakt, wat vervelende pijn en gevoelsstoornissen kan veroorzaken. De symptomen variëren afhankelijk van de exacte locatie van de beknelde zenuw. Hier zijn mogelijke klachten:

Uitleg

Aan de binnenzijde van de enkel loopt een groef waar de nervus tibialis doorheen gaat, omgeven door een bindweefselband. Binnen deze groeve bevindt zich, naast de zenuw, ook een bloedvat en drie pezen van onderbeenspieren die aan de voet gehecht zijn. Deze groef wordt de tarsale tunnel genoemd. Het Tarsaal Tunnel Syndroom ontstaat wanneer de zenuw bekneld raakt door verdikking van een van deze structuren. De symptomen hangen voornamelijk af van de specifieke locatie van de beknelling.

Oorzaken

Onderzoek

Voor een afspraak bij een fysiotherapeut is geen verwijzing van de huisarts nodig. De specialisten onderzoeken de oorzaak en stellen een behandelplan op, inclusief aanvullend onderzoek zoals echografie en gedetailleerde bewegingsanalyses. De behandelingsopties omvatten correctie van de voetstand met steunzolen of braces en corticosteroïdeninjecties.

BEHANDELING

Heb je last van een zenuwbeknelling in de achtervoet?

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Met behandeling kunnen de klachten uiteindelijk verdwijnen. Het herstel van de zenuw kan echter lang duren nadat de druk erop is verminderd.

Leefregels

Draag schoenen die goede ondersteuning bieden en de voet in een neutrale positie houden, om overmatige druk op de zenuw te verminderen.

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws