Voorvoetklachten

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem

Voorvoetklachten

Voorvoetklachten

Pijn aan de onderkant van de voorvoet.

Metatarsalgie, een verzamelnaam voor voorvoetklachten, veroorzaakt pijn aan de onderkant van de voorvoet. Je kunt de volgende klachten ervaren:

Uitleg

Voorvoetklachten betreffen de middenvoetsbeentjes die een cruciale rol spelen. De uiteinden van deze botjes vormen de bal van de voet, net achter de tenen. Onder deze middenvoetsbeentjes bevindt zich een vetkussen dat de druk op de botjes vermindert. Bij overmatige belasting van de middenvoetsbeentjes ontstaat Metatarsalgie. Mensen ontwikkelen soms een ander looppatroon om de pijn te ontwijken, wat weer kan resulteren in klachten op andere delen van het lichaam, zoals knieën, kuiten, scheenbenen en enkels.

Oorzaken

Onderzoek

Als je pijn ervaart in de voorvoet, kun je zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken bij een fysiotherapeut. 

 

BEHANDELING

Heb je voorvoet klachten?

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Verlichting van overbelasting of te grote druk resulteert vaak snel in vermindering van de pijn.

Leefregels

Het dragen van goed passende schoenen wordt aangeraden om klachten te verminderen.

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws