Scheve grote teen

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem.

Scheve grote teen

Scheve grote teen

Gewrichtontseking grote teen

Een scheve grote teen kan behoorlijk hinderlijk zijn, met symptomen zoals:

Uitleg

Tijdens het lopen wordt het grootste deel van je gewicht afgerold over de grote teen en de middenvoetsbeentjes die ermee verbonden zijn. Met het ouder worden of door iemands lichaamsbouw kan een scheefstand ontstaan van zowel de grote teen als het middenvoetsbeentje, wat resulteert in de kenmerkende knok of knobbel bij de grote teen.

Oorzaken

Onderzoek

Bij klachten door Hallux Valgus kun je een afspraak maken bij een fysiotherapeut zonder verwijzing van de huisarts. Behandelingsopties variëren afhankelijk van de ernst van de klachten: schoenadvies om druk op de knobbel te vermijden en in sommige gevallen een operatie om de stand van de grote teen te corrigeren en pijn te verminderen. Een uitgebreid onderzoek met echografie en loop- of beweeganalyse kan binnen de praktijk worden uitgevoerd.

BEHANDELING

Heb je last van een scheve grote teen?

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Het doel van de behandeling is om beter en pijnvrij te kunnen bewegen, zowel met als zonder schoenen. Het herstel na een operatie voor Hallux Valgus kan langdurig zijn.

Leefregels

Volg een goed schoenadvies op om de klachten te verminderen. Kies voor ruime schoenen met een platte hak, gemaakt van zacht leer zonder naden aan de zijde van de knobbel.

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws