Pijn voorvoet en hiel

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem

Pijn voorvoet en hiel

Voorvoet en hiel

Slijtage van het vetkamersysteem?

Een van de oorzaken van pijnlijke voeten is de slijtage van het vetkamersysteem, een beschermend matras onder de voeten. Hier zijn mogelijke klachten:

Uitleg

Je voeten dragen het gewicht van je lichaam en moeten de schokken van beweging absorberen. Een krachtige peesplaat loopt van de voorvoet naar de hiel, en samen met het vetkussen tussen deze peesplaat en de huid fungeert het als schokdemper tijdens het lopen. Het vetkussen bestaat uit kleine kamertjes gevuld met vloeibaar vet, gescheiden door elastisch bindweefsel. Samen vormen ze een beschermend matras van ongeveer 13 tot 21 millimeter dik. Dit matras geeft grip en past zich aan op oneffen terrein. Beschadigingen kunnen leiden tot lekkage van de vetkamers of een verslechterde kwaliteit. Dit resulteert in een dunner matras waarbij de middenvoetsbeentjes of het hielbeen dichter bij de onderlaag komen te liggen, wat branderigheid, gevoelloosheid en pijn kan veroorzaken door de vele bloedvaten en zenuwen die door dit gebied lopen.

Oorzaken

Onderzoek

Bij klachten aan de voorvoet en hiel is een afspraak met een fysiotherapeut mogelijk zonder verwijzing van de huisarts. De specialisten onderzoeken de oorzaak en bieden behandelingsopties zoals schoenadvies en op maat gemaakte steunzolen. Aanvullend onderzoek binnen de praktijk, zoals echografie voor het beoordelen van de vetkussens, is beschikbaar.

BEHANDELING

Heb je last van pijn in voorvoet en hiel?

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Beschadigingen aan het vetkamersysteem kunnen niet worden hersteld. Maar met goede schoenen en eventuele steunzolen kunnen de klachten draaglijker worden gemaakt.

Leefregels

Draag schoenen met voldoende demping en ondersteuning om de impact op het vetkamersysteem te verminderen. Kies voor schoenen met een goede schokabsorptie en een comfortabel, goed gevuld voetbed om de druk op de voeten te verminderen.

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws