Pijn onder de grote teen

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem

Pijn onder de grote teen

Pijn onder de grote teen

Pijn onder de grote teen

Sesambeentjes, de botjes onder het gewricht van de grote teen, kunnen geïrriteerd of ontstoken raken, wat pijnklachten veroorzaakt. Je kunt klachten ervaren zoals:

Uitleg

Sesambeentjes zijn botjes die niet via gewrichten zijn verbonden, maar in contact staan met pezen of omringd zijn door spieren. Twee kleine sesambeentjes bevinden zich onderaan de voorvoet, bij het gewricht van de grote teen. Ze beschermen de lange teenbuigpees, zorgen voor soepel buigen en versterken de peeskracht. Tijdens het lopen fungeren deze botjes als schokdempers en zijn ze van essentieel belang.

Oorzaken

Onderzoek

Heb je pijn in de voorvoet onder de grote teen? Maak dan een afspraak met een fysiotherapeut. Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Je klachten kunnen ook worden veroorzaakt door een scheurtje of breuk van het sesambeentje, een gewrichtsziekte of een te strakke buigpees van de grote teen. Het is daarom belangrijk om eerst een goede diagnose te stellen. Soms kan de specialist tijdens de afspraak direct achterhalen wat de oorzaak van de klacht is. In andere gevallen is aanvullend onderzoek nodig om te bepalen waar je precies last van hebt. Veel van dat aanvullend onderzoek kan binnen de praktijk worden uitgevoerd, zoals echografie en een uitgebreide loop-/beweeganalyse met behulp van high-speed camera’s. Je hoeft daarvoor dus niet te worden doorverwezen naar weer een andere zorgverlener. Als er vormen van onderzoek zijn die wij niet aanbieden, kan de specialist adviseren om naar het ziekenhuis te gaan.

BEHANDELING

Heb je last van pijn onder je grote teen?

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Sesamoïditis is pijnlijk maar kan goed worden behandeld.

Leefregels

Het is raadzaam om tijdelijk de activiteit of sport die de klachten veroorzaakt te verminderen of te stoppen. Na afname van klachten kan de activiteit geleidelijk worden hervat.

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws