Peesblessure

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem

Peesblessure

PEESBLESSURE

Symptomen van een peesblessure

Tendinopathie is een overbelastingsblessure van een pees, met symptomen zoals:

Uitleg

Spieren zijn verbonden met botten door pezen, omgeven door een beschermende laag genaamd de peesschede. Pezen zijn sterk maar weinig rekbaar en minder doorbloed dan spieren. Ze zijn gevoelig voor overbelasting en herstel verloopt vaak trager. In de voet en enkel bevinden zich veel pezen die door geultjes lopen en bochten maken, waardoor ze de voet en enkel goed kunnen bewegen. Een verstoring in het functioneren van een pees kan de balans tussen belasting en belastbaarheid verstoren, met klachten tot gevolg.

Oorzaken

Onderzoek

Voor een peesblessure kun je een afspraak maken met een fysiotherapeut zonder verwijzing van de huisarts. Behandelingsopties variëren afhankelijk van de ernst van de klachten: voorlichting en advies over belastingaanpassing, steunzolen of oefentherapie om de peesbelastbaarheid op te bouwen. Aanvullend onderzoek zoals een loop- of beweeganalyse met high-speed camera’s en echografie kunnen we binnen de praktijk uitvoeren.

BEHANDELING

Heb je last van een peesblessure?

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Peesproblemen zijn behandelbaar maar kunnen langdurig zijn. Revalidatie kan enkele maanden in beslag nemen.

Leefregels

Zorg voor gevarieerde beweging en bouw activiteiten geleidelijk op bij een peesblessure, om overbelasting te voorkomen.

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws