Knobbel op de hiel

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem

Knobbel op de hiel

Haglundse exostose

Pijnlijke harde verdikking aan de achterkant van je hiel en een rode hiel?

Als je een pijnlijke, harde verdikking aan de achterkant van je hiel hebt en je hiel rood is, kan het zijn dat je last hebt van een Haglundse exostose. Enkele symptomen zijn:

Uitleg

Druk op de hiel kan leiden tot verdikking van het bot op die plek, wat resulteert in een knobbel van botweefsel. Als dit gebeurt aan het hielbeen, bij de aanhechting van de achillespees, wordt dit een Haglundse exostose genoemd.

Een botuitsteeksel aan de achterkant van de hiel kan voorkomen bij:

  • Vrouwen tussen 15-35 jaar die strakke pumps dragen.
  • Mensen die nauwsluitende schoenen met een harde hielkap dragen.
  • Sporters met strakke sportschoenen met een harde hiel.

Oorzaken

Onderzoek

Strakke schoenen, vooral pumps, zijn de voornaamste oorzaak van deze knobbel aan de achterkant van de hiel. Bij mensen met een holvoet is het risico op een Haglundse exostose groter.

Als je last hebt van een pijnlijke knobbel op je hiel, kun je zonder doorverwijzing van de huisarts een afspraak maken bij het Expertisecentrum Voet & Beweging. Hier kun je onderzoek ondergaan zoals echografie en een grondige analyse van je bewegingspatroon. Dit onderzoek helpt bij het vaststellen van de precieze aard van je klachten.

BEHANDELING

Heb je last van Haglundse extose

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Klachten kunnen vaak eenvoudig worden verholpen door de druk van de pijnlijke plek te verminderen. Als dit niet helpt, kan een operatie een zinvolle optie zijn.

Leefregels

Een gebalanceerde levensstijl omvat luisteren naar je lichaam, regelmatig bewegen en gezond eten. Het is essentieel om voldoende rust te nemen, realistische doelen te stellen en advies in te winnen van experts bij blessures. 

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws