Ingegroeide teennagel

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem

Ingegroeide teennagel

INGEGROEIDE TEENNAGEL

Van een ingegroeide teennagel kun je flink last hebben.

Een ingegroeide teennagel kan behoorlijk hinderlijk zijn en veroorzaakt klachten zoals:

Uitleg

Teennagels hebben als functie om de zachte teentoppen te beschermen. Wanneer een teennagel in de huid van de teen groeit, veroorzaakt dit irritatie en pijn. De omliggende huid wordt rood, gezwollen en gevoelig.

Oorzaken

Onderzoek

Als je een ingroeiende of ingegroeide teennagel hebt, maak dan een afspraak met een fysiotherapeut. Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Bij de fysiotherapeut zal een specialist de oorzaak van de klacht proberen te vinden en een gericht behandelplan opstellen.

BEHANDELING

Heb je last van een ingegroeide teennagel?

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Wacht niet te lang met het behandelen van een ingegroeide teennagel. Hoe eerder de behandeling, hoe minder pijnlijk het proces zal zijn.

Leefregels

Om ingegroeide teennagels te voorkomen, zijn enkele leefregels van belang:

  • Knip je teennagels recht af, vermijd afgeronde vormen om scherpe splinters te voorkomen die in de teen kunnen doordringen

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws