Hielpijn

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem

Hielpijn

HIELPIJN

Hielspoor en fasciitis plantaris zijn beide overbelastingsblessures.

Hielspoor en fasciitis plantaris zijn beide overbelastingsblessures die pijn onder de voet veroorzaken. De symptomen beginnen meestal geleidelijk. Klachten kunnen zijn:

Uitleg

Fasciitis plantaris ontstaat door kleine scheurtjes in de peesplaat onder de voet, die bestaat uit bindweefsel en zich uitstrekt van het hielbeen tot de tenen. De aanwezigheid van deze scheurtjes, zichtbaar via echo en soms röntgenfoto’s, leidt tot pijn. Als reactie hierop probeert het lichaam de aanhechting van de peesplaat aan het bot te versterken, wat resulteert in een hielspoor, een uitgroeisel dat lijkt op een kromme doorn.

Oorzaken

Onderzoek

Als je last hebt van hielklachten, maak dan een afspraak met een fysiotherapeut. Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Bij de fysiotherapeut zal een specialist proberen de oorzaak van de klacht te vinden en een gericht behandelplan op te stellen. Soms kan de specialist tijdens de afspraak direct achterhalen wat de oorzaak van de klacht is. In andere gevallen is aanvullend onderzoek nodig om precies vast te stellen waar je last van hebt. Veel van dat aanvullend onderzoek kan binnen de praktijk worden uitgevoerd, zoals echografie en een uitgebreide loop-/beweeganalyse met behulp van high-speed camera’s. Je hoeft daarvoor dus niet te worden doorverwezen naar weer een andere zorgverlener. Als er vormen van onderzoek zijn die wij niet aanbieden, kan de specialist adviseren om naar het ziekenhuis te gaan.

BEHANDELING

Heb je last van hielpijn?

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Zowel hielspoor als fasciitis plantaris zijn langdurige blessures die maanden kunnen aanhouden zonder passende maatregelen vanwege de traag helende aard van peesweefsel. Herstel vereist vermindering van belasting en nauwgezette opvolging van behandeladviezen.

Leefregels

  • Versterk kleine voetspieren om klachten te voorkomen of te verminderen
  • Gebruik geschikt (sport)schoeisel
  • Beheer de balans tussen belasting en herstel
  • Bouw activiteiten geleidelijk op en zoek alternatieve bewegingsvormen tijdens herstel
  • Indien nodig, werk aan gewichtsbeheersing

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws