Hamstringblessure

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem

Hamstringblessure

HAMSTRINGBLESSURE

Pijn aan de achterkant van het bovenbeen

Een verrekking of scheur in de spier aan de achterkant van je bovenbeen is een beruchte sportblessure. De symptomen variëren afhankelijk van het type en de ernst van de blessure:

Uitleg

De hamstring, een krachtige spiergroep aan de achterkant van het bovenbeen, bestaat uit drie spieren die zich uitstrekken van de zitbeenknobbel in het bekken naar het bovenbeen. De spiergroep maakt buiging van de knie mogelijk en helpt bij het achterwaarts bewegen van het hele been.

Oorzaken

Onderzoek

Als je een blessure van de achterdijbeenspieren hebt, maak je een afspraak met een fysiotherapeut. Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Bij de fysiotherapeut zal een specialist proberen de oorzaak van de klacht te vinden en een gericht behandelplan op te stellen. Soms kan de fysiotherapeut tijdens de afspraak direct achterhalen wat de oorzaak van de klacht is. In andere gevallen is aanvullend onderzoek nodig om precies vast te stellen waar je last van hebt. Veel van dat aanvullend onderzoek kan binnen de praktijk worden uitgevoerd, zoals echografie en een uitgebreide loop-/beweeganalyse met behulp van high-speed camera’s. Je hoeft daarvoor dus niet te worden doorverwezen naar weer een andere zorgverlener. Als er vormen van onderzoek zijn die wij niet aanbieden, kan de specialist adviseren om naar het ziekenhuis te gaan.

BEHANDELING

Heb je last van een hamstringblessure?

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Herstel van hamstringblessures kan langzaam verlopen, vooral als er al eerder een blessure is geweest. De kans op herhaling is groot, vooral in de eerste weken na het hervatten van sportactiviteiten.

Leefregels

Bereid je goed voor op risicovolle sportactiviteiten als je eerder een hamstringblessure hebt gehad.

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws