Beklemde voetzenuw

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem.

Beklemde voetzenuw

Beklemde Voetzenuw

Pijn in voorvoet en tenen

Een beknelde en verdikte gevoelszenuw in de voorvoet, ook wel bekend als Mortonse Neuralgie of Morton’s neuroom, veroorzaakt verschillende symptomen:

Uitleg

Een zenuw kan op verschillende plekken in het lichaam bekneld raken, wat leidt tot diverse klachten zoals tintelingen, prikkelingen, branderigheid, verminderd gevoel op de huid, pijn of afname van spierkracht. Een neuroom of neurinoom is een verdikking van een beschadigde zenuw. Een Mortonse neuroom betreft een beknelde en verdikte gevoelszenuw in de voorvoet, vaak tussen de derde en vierde teen.

Oorzaken

Onderzoek

Als je last hebt van pijn in de voorvoet, kun je zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken bij een fysiotherapeut. Behandelingsopties variëren afhankelijk van de ernst van de klachten: schoenadvies, steunzolen, speciaal aangepaste schoenen, injecties met ontstekingsremmende medicijnen of chirurgie waarbij het bandje waar de verdikte zenuw onder ligt, wordt doorgesneden.

BEHANDELING

Heb je last van een beklemde voetzenuw?

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Meestal verminderen de klachten grotendeels na behandeling.

Leefregels

Om klachten te verminderen, is het dragen van comfortabele, ruime schoenen zonder hak of met een lage hak belangrijk. Het regelmatig uitdoen van schoenen kan ook verlichting bieden.

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws