Hielpijn / Achillespeesklachten

Vind snel informatie over de oorzaak en behandeling van je klachten. Klik op het punt waar de pijn zit en kom achter alle nodige informatie en eventueel een passende schoen voor jouw probleem

Hielpijn / Achillespeesklachten

Hielpijn/Achillespeesklachten

Achterkant van de hiel: Achillespeesklachten

Achillespeesklachten, vaak gelinkt aan pijn aan de achterkant van de hiel, vormen een veelvoorkomend probleem. De ernst en aard van de klachten variëren, afhankelijk van de oorzaak van de blessure. Enkele symptomen kunnen zijn:

Uitleg

De achillespees, de grootste en sterkste pees in het menselijk lichaam, verbindt de kuitspieren met het hielbeen. Ondanks zijn kracht is de pees kwetsbaar vanwege matige doorbloeding, waardoor hij gevoelig is voor overbelasting en langzamer herstelt, zelfs bij goedgetrainde atleten. Deze pees is cruciaal voor normaal lopen, rennen en activiteiten die een krachtige voetafzet vereisen, zoals springen en sprinten.

Oorzaken

Onderzoek

Als je achillespeesklachten hebt, maak dan een afspraak met een fysiotherapeut. Hiervoor heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Bij de fysiotherapeut zal een specialist de oorzaak van de klacht proberen te vinden en een gericht behandelplan opstellen. Soms kan de specialist tijdens de afspraak direct achterhalen wat de oorzaak van de klacht is. In andere gevallen is aanvullend onderzoek nodig om precies vast te stellen waar je last van hebt. Veel van dat aanvullend onderzoek kan binnen de praktijk worden uitgevoerd, zoals echografie en een uitgebreide loop-/beweeganalyse met behulp van high-speed camera’s. Je hoeft daarvoor dus niet te worden doorverwezen naar weer een andere zorgverlener. Als er vormen van onderzoek zijn die wij niet aanbieden, kan de specialist adviseren om naar het ziekenhuis te gaan.

BEHANDELING

Heb je last van een Achillespeesklachten?

Dan zijn er de volgende behandelingen mogelijk:

Speciaal geselecteerde modellen

Verloop

Achillespeesproblemen die plotseling zijn ontstaan, verdwijnen meestal ook weer snel. Heb je klachten door jarenlange overbelasting? Dan kan het lang duren voor je weer klachtenvrij bent.

Leefregels

  • Kies tijdelijk een sport die minder druk uitoefent op de pees, zoals zwemmen.
  • Wees bewust van je grenzen en volg een verstandig trainingsprogramma.
  • Draag geschikte sportschoenen voor je sport en lichaam.

Wij staan voor u klaar

Hulp Nodig?

Wij zijn ma t/m vr van 09.00 uur tot 17.00 uur (zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur op afspraak) aanwezig en bereikbaar voor al uw vragen.

Over ons

4 generaties vaktechniek staan aan de wieg van Snaphaan schoentechniek. Al ruim een eeuw is de familie Snaphaan met hart en ziel actief in de schoenenbranche. Met de vergaarde kennis die van vader op zoon is overgedragen en zijn eigen gediplomeerde kennis heeft Sjaak Snaphaan Snaphaan schoentechniek geopend.
 
Met zijn ruim 30 jaar ervaring in de orthopedische schoenindustrie is er geen uitdaging die wij niet aan willen gaan. Sinds een aantal jaar (ruim 11 jaar) is er weer een nieuwe generatie aangesloten, namelijk Patrick Snaphaan de oudste zoon van Sjaak. In 2016 studeerde Patrick af als orthopedisch schoenmaker en treedt hij in de voetsporen van zijn vader Sjaak.

Laatste Nieuws